Odgovori na žalbe na rezultate kolokvijuma , januar 2011

 

Žalba br. Tekst žalbe i odgovor na nju
1
U listic za odgovore ste upisali odgovor 1, kako je i uneseno u matricu. Javite ako zelite da ponesem listic na sledece konsultacije da se licno uverite.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Monday, January 17, 2011 7:26 PM
Subject: Zalba
 
Postovani profesore,
 
Podnosim ovu zalbu jer ste pogresno uneli u matricu jedan moj odgovor :
 
Tvrdnja D5 - Ja sam napisao 2, a u matrici stoji odgovor 1.
 
Uros Miljkovic, 1456


2
B2 – za to vam nije potrebna formula, vec znanje o tome da je razlika izmedju AS izrazena u SG razlike izmedju AS u stvari t statistik
B5 – velicina razlike izmedju AS se izrazava koeficijentom korelacije, koji se nalazi u koloni velicina efekta.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Monday, January 17, 2011 8:29 PM
Subject: ZALBA
 
Osnove psiholoske statistike
Test MZ M-63 A-1S

S obzirom da mi je potrebna jedna tvrdnja za prolaz, ulazem zalbe koje se odnose na tvrdnje za koje smatram da je moguce drugacije resenje.

 
-U pitanju je tvrdnja B2 sam odgovorila besmisleno, jer nam na predavanjima nikada niste spomenuli formulu preko koje se moze izracunati standardna greska razlike AS.
-Takodje, tvrdnja B5 koja glasi da je razlika izmedju AS srednja. Ja sam kao odgovor oznacila besmisleno, jer me je zbunila formulacija tvrdnje. Ja znam da korelacija moze da bude srednja, ali nisam bila sigurna da se na nju misli.

 
Unapred zahvalna,
Kristina Randjelovic, 1374
--
Kristina
 

 

3
b6 – tu ste u pravu. Ono sto je tacno je da se samo AS odnosno centri distribucija poklapaju. Ovo drugo se doduse vidi iz toga sto su razlike izmedju SD zanemarljive, ali to studenti ne moraju da umeju da tako odokativno procene.
 
Zalba usvojena.
 
Sent: Monday, January 17, 2011 8:44 PM
Subject: zalba
 
Osnove psiholoske statistike
Test MZ M-63 A-1S

Ulazem zalbu koja se odnosi na tvrdnju za koju smatram da je moguce drugacije resenje.

 
U pitanju je tvrdnja B6. Ja smatram da se ne vidi iz tabele jer kada bi se distribucije poklapale bile bi jednake i AS i SD. t-test pokazuje da nema znacajnih razlika izmedju aritmetickih sredina, ali iako su razlike izmedju SD male, nemamo rezultate Levinovog testa za razlike SD koje bi pokazale da li su te razlike izmedju SD znacajne ili ne.

 
S postovanjem,
Tijana Jovic, 1459
--
Kristina
 

 

4
C5 – u ovoj tabeli nigde nisu dati nikakvi testovi normalnosti. Ovo ste pogresno interpretirali.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Tuesday, January 18, 2011 1:22 PM
Subject: Жалба на други колоквијум из основа психолошке статистике
 
У тесту MZ M-63 A-1S под тврдњом C5 тражени одговор био је да се тврдња не може закључити из табеле. Међутим овде сам ја одговорио да је тврдња нетачна из следећих разлога: у табели са десне стране видимо да су употребљена три НЕПАРАМЕТРИЈСКА теста ( Мен-Витнијев, Вилкоксонов и Колмогоров-Смирнов), дакле закључујемо да подаци нису нормално дистрибуирани, такође, на предавању сте рекли да се Мен-Витнијев тест користи као замена т-тесту онда када дистрибуција није нормална, премда је т-тест параметријски даље закључујемо да његова примена овде није могућа, јер супротно нисте изјавили на предавању односно рекли сте да у случају када подаци нису нормално дистрибуирани параметријски тест се не може употребити.
 
 
Име студента:                              број индекса:
Немања Ђорђевић                       1428

 

5
Vidite odgovor na prethodne zalbe.
 
Sent: Tuesday, January 18, 2011 2:44 PM
Subject: Zalba
 
Ulazem zalbu na test MZ M-63 A-1S tvrdnja B2. na koju sam odgovorio pod 3 (besmisleno) jer nikada na predavanjima, a ni na vezbama, nismo spominjali formulu za izracunavanje standardne greske razlike dve aritmeticke sredine. Ako ova formula postoji da li biste omgli da mi kazete kako glasi. Hvala.

Nikola Jovanovic, br. index 1408
 
6  
7  
8  
9  
10  
 11  
 12  
 13  
 14  
15