Odgovori na žalbe na rezultate kolokvijuma , decembar 2010

 

Žalba br. Tekst žalbe i odgovor na nju
1
U pravu ste. Bila je greska u unosu. Ispravio sam.
 
Zalba usvojena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 12:16 PM
Subject: Zalba
 
Dragi profesore,

Podnosim ovu zalbu, zbog pogresno unesenih podataka, za prvi kolokvijum Osnova psiholoske statistike, rad broj MZ M-61 A-1S

Moje ime je Tamara Antic br. indexa 1445. Po matrici koju ste postavili na sajtu, videla sam da su mi pogresno uneti podaci za sledeca pitanja:

* C2 - Ja sam napisala 2, a u matrici pise 1,
* C3 - ja sam napisala 1, a pise 2,
* C6 - napisala sam 2, a pise 1,
* C8 - napisala sam 1, a pise 2,
* C9 - napisala sam 4, a pise 2,
* C10 - napisala sam 2, a pise 4.Unapred hvala
Tamara Antic 1445
 
2
Ja sam ubedjen da smo to pominjali na predavanjima, ali moguce je da ste u pravu, pa cu ovde da priznam i odgovor 3 kao tacan.
 
Zalba usvojena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 12:36 PM
Subject: Zalba
 
Profesore kod tvrdnje D7 dala sam odgovor da je tvrdnja besmislena, iz razloga sto u literaturi koju sam koristila za spremanje kolokvijuma nisam nasla termin diskretna distribucija. Upoznata sam sa tim da postoji diskretna varijabla, ali ne i diskretna distribucija. Receno nam je da ukoliko se na testu nadje termin koji nam nije poznat stavimo da je tvrdnja besmislena.
Tatjana Mitrovic 1397
 

 

3
Ovo pitanje je vec reseno. Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 12:55 PM
Subject: zalba
 
Profesore, kod tvrdnje D7 dala sam odgovor da je tvrdnja besmislena,jer nisamo govorili o diskretnoj distribuciji,a i u koriscenoj literaturi nisam se susrela sa tim terminom,pa nisam smela da tvrdim da je tvrdnja tacna,a vec nam je receno da ukoliko se susretnemo sa nepoznatim terminima odgovorimo da je besmisleno.
Marija Mikic 1404
 

 

4
Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 1:02 PM
Subject: Zalba
 
Profesore, kod tvrdnje D7 stavila sam da je tvrdnja besmislena iz razloga sto na predavanjima nismo pominjali diskretne distribucije vec samo diskretne varijable pa nisam smela da odgovorim da je tvrdnja tacna, jer je nismo spomnjali.
Miljana Spasic 1375
 

 

5
Postoji. Idealno normalna distribucija je distribucija koja u potpunosti odgovara normalnoj. To je pridev u regularnoj upotrebi za brojne stvari koje su teorijski modeli i to ste sigurno koristili i u srednjoj skoli (npr. idealan gas isl.). Ali moguce je da je zbunjujuce pa cu ovaj put da priznam i 3 kao tacan odgovor na ovu tvrdnju.

Zalba usvojena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 1:49 PM
Subject: ZALBA
 
Za pitanje b5 stavila sam u odgovoru besmisleno zato sto nikad nismo spominjali idealno normalnu distribuciju. Kao tacan odgovor dato je T(1). Da li postoji idealno normalna distribucija?
 
Tea Svilar

 

6
Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 8:01 PM
Subject: Žalba
 
Ulažem prigovor na pitanje b5, na koje sam odgovorio pod 3 (besmisleno). Na predavanjima nismo spominjali pojam idealno normalna distirbucija tako da nikako nisam mogao da zaključim da je tačan odgovor pod 1.

 
Nikola Jovanović 1408

 

7
Diskretne distribucije su one kod kojih vrednosti na brojcanoj osi ni teorijski ne mogu da budu kontinualne nego su diskretne zbog karakteristika distribucije. Npr. kod puasonove vrednosti na brojcanoj osi su broj puta koji se dogadjaj desio i to mogu da budu diskretni brojevi (ne moze da se desi nekom dogadjaj npr. 6,2 puta) u ovom konkretnom slucaju samo prirodni brojevi.
Ovo pitanje je reseno jednom od prethodnih zalbi.

Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 7:59 PM
Subject: Zalba
 
Postovani profesore
 
Imam pitanje koje se odnosi na odgovor u kljucu:
 
Tvrdnja D7 glasi - distribucija broja promaklih skartova je diskretna. Odgovor u kljucu je 1. Moje pitanje glasi : kakva je to diskretna distribucija?Imali smo takodje i pitanje koja je distribucija promaklih skartova i distribucija broja promaklih skartova je Puasonova. Da li se to diskretna odnosi na nesto u okviru te Puasonove ili na neki drugi tip distribucije? Jer ako je tako, onda bi tvrdnja trebala da bude besmislena,a ne tacna.
 
Uros Miljkovic, 1456
 

 

8
Na listicu ste upisali broj 3 i na jednoj i na drugoj tvrdnji. Ako hocete licno da se uverite napisite mi da vam na sledece konsultacije ponesem listic.

Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 8:20 PM
Subject: Zalba za test MZ M-61 A-1S iz osnova psiholoske statistike
 
Ja, Milan Jovanovic, sa brojem indeksa 1427, smatram da ste mi pogresno uneli podatke kod tvrdnje A4 i A5. Uneli ste mi da su i A4 i A5 besmislene, a ja sam napisao da su netacne, sto su tacni odgovori.
Nadam se da cete razmotriti moju zalbu, i odgovoriti mi da li sam u pravu za ove tvrdnje.
Unapred hvala.
 
 

 

9
b5 – vidite odgovore na prethodne zalbe
d4 i d5 – tvrdnje se odnose na to kako je “vestina” distribuirana, a ne na to da li je u model ukljucena ili ne.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 9:12 PM
Subject: Zalba
 
Osnove psiholoske statistike
MZ M-61 A-1S
 
Greska u kljucu
 
Pitanja:
B5 - U kljucu pise da je tacan odgovor pod 1 (tacno), a mnogi od nas su stavili da je odgovor pod 3 (besmislica), zato sto nismo ucili sta je ,,idealno normalna distribucija";
D4 - U kljucu pise da je tacan odgovor pod 2 (netacno), a ja smatram da je tacan odgovor pod 4 (ne vidi se iz tabele), zato sto u tekstu zadatka pise da Vestina nije ukljucena kao faktor;
D5 - U kljucu pise da je tacan odgovor pod 1 (tacno), a ja smatram da je tacan odgovor pod 4 (ne vidi se iz tabele), zato sto u tekstu zadatka pise da Vestina nije ukljucena kao faktor.
 
Lukic Jelena, 1406

 

10
C4 – tacan odgovor je isti na koji god od ova dva nacina da shvatite ovo pitanje, tako da ta dilema nije relevantna za odgovor.
B3 i B6 – to nije gramaticka nego stamparska greska, sem toga posto sam vas na testu informisao o tome kako treba da glase ove tvrdnje vi ste trebali da ih tretirate onako kako sam vam rekao. To ne moze da bude osnov za zalbu.
A4 – u tvrdnji a4 se uopste ne pominje racio nivo merenja, nego samo nominalni. Nije mi jasno na sta se vasa zalba odnosi. Pored toga, u vezi ovog sto ste napisali – kad intervalna skala ima realnu nulu to je racio skala. Intervalna skala je ona koja nema realnu nulu, po definiciji. Druga stvar je to sto svaki visi nivo merenja ispunjava i sve uslove koje ispunjavaju svi nizi nivoi.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, December 01, 2010 10:45 PM
Subject: Zalba
 
   Dragi profesore,
 
   Ja,Djordjevic Aleksandra,podnosim zalbu  u odnosu na odredjene stavke testa.
    Za pitanje C4 ,, procenat zena  u makedonskom delu uzorka je veci nego u srpskom i hrvackom ,, odgovor u kljucu je 1,a moj je 2 ,jer je pitanje dvosmisleno,ne postoji tacna odrednica koja pokazuje da se trazi veci procenat zena u makedonskom uzorku od ILI srpskog ILI hrvackog dela uzorka,vec srpskog i hrvackog sto asocira na procenat ta dva dela uzorka zajedno,sto je netacno.
  Za pitanje B3 i B6,Vi ste u toku testa napomenuli da ste napravili gramaticku gresku,ali u instrukciji za rad testa stoji da se gramaticki besmislene recenice tretiraju kao besmislene,sto ove iste i jesu.
  Za pitanje A4,odgovor i kljucu je 2,a moj je 4 jer i intervalni nivo merenja moze imati realnu nulu i nepostojanje minusa,tako da se iz tabele ne moze zakljuciti da to nije intervalni nivo merenja.
 
 
  Unapred hvala,
   Djordjevic Aleksandra 1407.

 

 11
Nakon zalbi na koje sam do sada odgovorio, vi zaista i imate 66,5 poena, ali ne verujem da je to moglo da bude pogresno sabrano, jer se ti procenti ne racunaju rucno, vec ih racuna kompjuter, a on radi na nacin isti za sve i nema mogucnosti da pogresi samo kod jednog pojedinacnog studenta.
 
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 1:27 PM
Subject: Zalba
 
Dragi profesore,
 
 
Ja, Marija Vukojevic, sa br.indeksa 1446,smatram da ste napravili gresku u racunanju procenta mojih tacnih odgovora, jer, po mom racunu ja imam 66,6% a ne 65%, sto znaci da mi je potrebno jos dve tacne tvrdnje, a u prethodnoj zalbi sam Vam navela 4, koje, ako uvazite, daju 70% koji su dovoljni za polozen kolokvijum. Molim Vas da jos jednom pregledate moje odgovore i izracunate % tacnih odgovora.
 
Unapred hvala,
 
Vukojevic Marija.

 

 12
U pravu ste. Ispravio sam vase odgovore u matrici.
 
Zalba usvojena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 1:38 PM
Subject: Zalba
 
Dragi profesore,
 
Ja, Aleksandra Djordjevic, br.indeksa 1407, otkrila sam da su neki moji odgovori pogresno uneseni.
Za pitanje E8 moj odgovor je 2, a Vi ste uneli broj 4, i za pitanje E9 moj odgovor je 1, a Vi ste uneli 4, tako da sa tim odgovorima ja imam 70% sto je dovoljno za polozen kolokvijum.
 
Unapred hvala,
 
Djordjevic Aleksandra.

 

 13
Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 1:52 PM
Subject: Zalba za test MZ M-61 A-1S iz Osnova psiholoske statistike
 
Ja, Bojana Stojiljkovic, sa brojem indeksa 1444, ulazem zalbu na tvdrnju B5 jer smatram da je besmislena, zbog toga sto mi na predavanjima i na vezbama nismo pominjali termin "idealno normalna", stoga ja nisam mogla da znam li je to tacno ili netacno. Takodje smatram da je i tvrdnja D7 besmislena jer i termin "diskretna" nismo pominjali na predavanjima i vezbama. Pa nisam mogla da znam da li je ta tvrdnja tacna ili netacna.
Nadam se da cete razmotriti moju zalbu, i odgovoriti mi da li sam u pravu.
Hvala unapred.

 

 14
Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 1:50 PM
Subject: Zalba za test MZ M-61 A-1S iz Osnova psiholoske statistike
 
Ja, Milica Simic, sa brojem indeksa 1448, ulazem zalbu na tvdrnju B5 jer smatram da je besmislena, zbog toga sto mi na predavanjima i na vezbama nismo pominjali termin "idealno normalna", stoga ja nisam mogla da znam li je to tacno ili netacno. Takodje smatram da je i tvrdnja D7 besmislena jer i termin "diskretna" nismo pominjali na predavanjima i vezbama. Pa nisam mogla da znam da li je ta tvrdnja tacna ili netacna.
Nadam se da cete razmotriti moju zalbu, i odgovoriti mi da li sam u pravu.
Hvala unapred.

 

15
Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 2:06 PM
Subject: Zalba
 
Predmet: Osnove psiholoske statistike
Test: MZ M-61 A-1S
 
 
Zalba se odnosi na stavku za koju smatram da je moguce drugacije resenje.

 
Stavka:

 
B5 - Ako bi distribucija varijable A bila idealno normalna ( a da pritom svi prikazani statistici ostanu isti osim pokazatelja odstupanja od normalne distribucije) onda bi 50 percentil bio veci od 3. Po kljucu je tacan odgovor T(1).  Na predavanju ste rekli da je normalna distribucija idealna teorijska distribucija. Tvrdnju smatram besmislenom jer se pominje termin idealno normalna cija mi je kosntrukcija zvucala besmisleno ( u teoriji idealna distribucija podrazumeva da je ona normalna).

 
Student Tijana Pucarevic 1457

 

d2 – u listic ste upisali 2, kako je i uneseno u matricu. Ako zelite da se licno uverite napisite mi mail da vam na sledece konsultacije ponesem vas listic za odgovore
d7 - Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba delimicno usvojena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 9:11 PM
Subject: Zalba
 
Postovani profesore,
 
podnosim zalbu povodom 2 tvrdnje:
 
1 - U tvrdnji D2 (broj promaklih skartova ima Puasonovu distribuciju) moj odgovor je 1, a odgovor unesen u matricu je 2. Kao dokaz mogu da prilozim i test koji je posle kolokvijuma ostao nama.
 
2 - U tvrdnji D7 (distribucija promaklih skartova je diskretna) u matrici stoji da je tacan odgovor 1. S obzirom na to da diskretnu distribuciju nismo pominjali do sad, ja sam stavila da je odgovor 3.
 
S' postovanjem,
Dencic Jovana, broj indexa 1411

Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 9:33 PM
Subject: Zalba
 
Postovani,

Moja zalba se odnosi na tvrdnju D7. Naime, stoji da je tacan odgovor u matrici 1, a uzevsi u obzir cinjenicu da na predavanjima nismo ucili diskretnu distribuciju, ja sam kao tacan odgovor stavio 3.


S' postovanjem,

Stevan Miletic, 1455
 

Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 11:37 PM
Subject: Žalba
 
Profesore,

 
Ja bih uložila prigovor na pitanja b5 i d7 na testu MZ M-61 A-1S iz Osnova psihološke statistike. Mi na predavanjima i vežbama nismo bili upoznati sa terminima "idealno normalna distribucija" i "diskretna distribucija". Smatram da to treba da mi se uvaži jer ste na testu napisali sledeće: "Ni u jednoj stavki testa se ne pominje ni jedan smislen-postojeći statistički termin koji nije obrađen u literaturi (za ovaj kurs iz statistike) i/ili na nastavi", a kako su meni bili nepoznati termini, napisala sam da su to besmislene tvrdnje.

 
Tatjana Mitrović 1397

Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, December 02, 2010 11:49 PM
Subject: Žalba
 
Poštovani profesore,
 
Ja bih želela da uložim žalbu za test MZ M-61 A-1S iz Osnova psihološke statistike, tvrdnje B5 i D7. Ja sam za oba pitanja odgovorila da su besmislene tvrdnje, jer mi termini "idealno normalna distribucija" i "diskretna distribucija" nisu bili poznati. Na času nismo obradili ovo gradivo, pa s obzirom da je na testu pisalo da "ni u jednoj stavki testa se ne pominje ni jedan smislen-postojeći statistički termin koji nije obrađen u literaturi (za ovaj kurs iz statistike) i/ili na nastavi", ja sam smatrala da su ove tvrdnje besmislene.
 
 
Marija Mikić 1404