Odgovori na žalbe februar 2011. godine

 

Žalba br. Tekst žalbe i odgovor na nju
1)
a1 – postoji samo jedna pozitivno asimetricna distribucija. Ona druga koja ima pozitivan skjunes ne odstupa statisticki znacajno od normalne, te je stoga normalna, a ne pozitivno asimetricna.
b4 – te razlike se izrazavaju upravo preko korelacija, pa se stoga terminologija koja se koristi za korelacije koristi i za razlike. Medjutim, to i nije tako bitno buduci da izmedju poredjenih grupa nema statisticki znacajnih razlika, pa stoga ni niskih.
d7 – modalna vrednost je od reci mod, a to smo ucili. A kad smo vec kod toga, pominjali smo i modalna vrednost na predavanjima bas tako, a i da nismo ocekuje se da na osnovu poznavanja jezika zakljucite da je modalna izvedeno od reci mod.
e9 – provericemo pa vam se javljam.
 
Zalba odbijena.
 
 
Sent: Tuesday, February 01, 2011 10:00 PM
 
Profesore, ja, Randjelovic Sandra, sa brojem indexa 1436, zelela bih da ulozim zalbu na par tvrdnji.

Prva tvrdnja na koju ulazem zalbu je tvrdnja A1. Ja sam tu kao tacan odgovor zaokruzila netacno, jer u tabeli postoje 2 pozitivno asimetricne distribucije a ne 1. Na ispitu sam pitala Ivanu oko toga jer sam se dvoumila, pitala sam je da li se misli na "bar jedna" ili samo "jedna-ni manje ni vise" i ona je rekla da je samo jedna. A posto u toj tabeli postoje 2 pozitivno asimetricne, zakljucila sam da je odgovor netacno.

Sledeca tvrdnja na koju zelim da ulozim zalbu je tvrdnja B4, ja sam tu stavila da je odgovor besmisleno, jer tvrdnja glasi "Sve razlike izmedju poredjenih grupa su niske" a misli se na korelacije, pa je stoga tvrdnja besmislena jer ne mogu razlike da budu niske i razlike nisu isto sto i korelacije. To nismo pominjali pa sam zakljucila da je tvrdnja besmislena.

Naredna tvrdnja na koju ulazem zalbu je tvrdnja D7, gde sam takodje stavila da je tvrdnja besmislena, posto nismo pominjali modalne vrednosti ispitanika i ne znam da to uopste postoji jer niste pominjali to na predavanjima.

Poslednja tvrdnja na koju ulazem zalbu je tvrdnja E9. Gledala sam makro i Ivana mi je pogresno unela odgovor. Na listicu za odgovore sam upisala da je tacan odgovor za tvrdnju E9-4, sto i jeste tacan odg. Medjutim, Ivana je u makro unela da je moj odgovor za tvrdnju E9-2, sto je njena greska.

Nadam se da cete uvaziti moje zalbe.

Hvala unapred na odgovoru.
Pozdrav

 

 

2)
Da, ali mora i da statisticki znacajno odstupa od normalne, a ovde na jedinom mestu gde je kurtosis nenulti, distribucija ne odstupa statisticki znacajno od normalne.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, February 02, 2011 7:34 PM
Subject: Zalba
 
Osnove psiholoske statistike
Test: MZ M-53 A-1S
Profesore, zasto je u pitanju A2 tacan odgovor 1? Ja sam stavila odgovor 2. Zar distribucija nije leptokurticna ako ima pozitivan kurtozis? Na varijabli NEO PI-R kurtozis je 0.569.
Mitic Milica 1381

 

3)
Pogledajte odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Wednesday, February 02, 2011 10:46 PM
Subject: Zalba
 
Profesore, kod tvrednje d7 dala sam odgovor da je tvrdnja besmislena, jer nikada nismo govorili o modalnoj vrednosti neke varijable, a ni u literaturi se nisam susrela sa istim terminom, pa nisam smela da tvrdim nista drugo osim besmislenog, jer nam je receno da ukoliko se susretnemo sa nepoznatim terminom odgovorimo sa besmisleno.

 
Unapred hvala,
Tijana Jović, 1459.
 
4)
Vidite odgovore na prethodne zalbe.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, February 03, 2011 12:15 AM
Subject: Zalba
 
Profesore, zelim da ulozim zalbu za tvrdnju A1. Vi ste naveli da je tacan odgovor 1 (tacno), a ja sam stavila kao tacan odgovor 2 (netacno). Na predavanju ste rekli da pozitivno asimetricna distribucija ima pozitivan skjunes i u tom slucaju bi dve od prikazanih distribucija u tabeli bile pozitivno asimetricne a ne jedna tako da smatram da je ova tvrdnja netacna. Bila bi tacna da je pisalo "BAR jedna od prikazanih distribucija je pozitivno asimetricna". Ispravite me ako gresim.
Stefana Radovanovic 1451
5)
Proverio. Uneli ste ono sto pise u matrici. Ako zelite, napisite mi mail da donesem vas listic na sledece konsultacije da se licno uverite.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, February 03, 2011 12:24 AM
Subject: žalba
 
Profesore, molim Vas da proverite moj test, jer mislim da ste pogrešno uneli podatak za tvrdnju E5. U matrici pise da je 1, a ja sam napisala 4, što bi bio tačan odgovor.
 
Sa poštovanjem,
Tijana Jović 1459.
 
6)
A9 – ne razumem na sta se ovde zalite?
c2 – i KS test sluzi za poredjenje 2 distribucije, kao i hi kvadrat. Sve sto radite preko hi mozete i preko KS. To sto se jedan cesce koristi u jedne, a drugi u druge svrhe ne znaci da se nemogu koristiti u iste svrhe.
d7 – mod je kategorija sa najvecom frekvencijom odnosno kategorija u kojoj je najvise ispitnika. To je definicija moda. Tu nema neke narocite mudrosti.
 
Zalba odbijena.
 
Sent: Friday, February 04, 2011 11:41 PM
Subject: zalba, statistika
 
Profesore,
moja zalba se odnosi na nekoliko tvrdnji.
Prva se odnosi na tvrdnju A9. Ja sam kao odgovor stavila X(4) a u matrici je upisano da je moj odgovor T(1)
Druga se odnosi na tvrdnju C2. Moj odgovor je N(2) zato sto smo Hi kvadrat test u ovom slucaju koristili za ispitivanje povezanosti 2 varijable te sam smatrala da se Kolmogorov-Smirnov test ne moze primeti ovde u iste svrhe jer njega koristimo najcesce za ispitivanje normalnosti distribucije, sto u ovoj tabeli nije bio slucaj.
Treca se odnosi na tvrdnju D7. Moj odgovor je X(4) jer ne vidim na osnovu cega iz tabele smo mi mogli da zakljucimo da je za ispitanike zenskog pola iz uzorka modalna vrednost na varijabli zemlja Makedonija. Videla sam da Makedonki ima brojcano najvise od svih ispitanica ali mi nije jasno da li se modalna vrednost procenjuje samo na osnovu broja ispitanika ili postoje i drugi kriterijumi tj. kako se procenjuje.
 
S postovanjem,
          Dencic Jovana, broj indeksa 1411
7)
DUNP

Standardna greska koeficijenta korelacije je 1 kroz koren iz broja ispitanika. Pa ako porazmislite jedina varijanta kad bi ovo sto se kaze u tvrdnji bilo moguce je ako bi u uzorku imali samo jednog ispitanika. Ali kad bi to bilo slucaj onda ovi nivoi znacajnosti dati pored koeficijenata korelacije ne bi mogli da budu toliki koliki su, vec bi svi bili blizu 1. U ovom uzorku najverovatnije ima oko stotinak ispitanika (korelacija od 0,196 je statisticki znacajna na nivou 0,05, a taj nivo je nesto manje od 2 SG od nule).

 
Zalba odbijena.
 
Sent: Thursday, February 10, 2011 10:09 PM
Subject: Zalba
 
Postovani profesore,
 
na ispitu u tabeli F tvrdnja F3....ni jedna od prikazanih korelacija nema standardnu gresku koja je veca od 0.8......a koliko ja mogu vidjeti u datim podacima nigdje nema standardne greske, samo Spirmanov koefijijent korelacije i sig...tacan odgovor pise da je 1, a ja mislim da je 4, ne vidi se iz tabele...mozda grijesim...
 
Mirela Jusufovic, DUNP, statistika 1
8)  
9)  
10)  
11)  
12)  
13)  
14)  
15)  
16)  
17)  
18)  
19)  
20)  
21)  
22)  
23)